0 60 404 900 | 0 22 22 40 05

Croația

Croatia este una dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta din Europa, faimoasa pentru peisajele superbe, statiunile sale de litoral, orasele vechi si numeroasele insule pe care le detine. Daca sunteti in cautarea unui loc cu stralucire si eleganta - atunci Dubrovnik - "cei care cauta raiul pe pamant ar trebui sa mearga la Dubrovnik” : George Bernard Shaw. Peste toate, perla coroanei, Riviera Dubrovnik, cu satele sale pescaresti, Mlini, Plat sau Srebeno, si cu plajele sale unice, este tot ceea ce isi poate dori un amator de distractii si de relaxare pe malul marii.

Top 10 atractii turistice in Croatia:

Gornji Grad – interesantul centrul medieval al orasului Zagreb si se traduce ca fiind Orasul Superior. Atractia principala din Gornji Grad este piata din jurul bisericii Sf. Marcu, parohia din Orasul Vechi.

Bazilica Euphrasian - atractia principala din Poreč, un oras vechi de 2000 de ani din regiunea Istria. Unul dintre cele mai bune exemple de arhitectura bizantina .

Insula Mljet - este una dintre cele mai mari insule aflata in largul coastei din partea de sud a Croatiei.

Palatul lui Diocletian - din Split a fost construit de imparatul roman Diocletian, inainte de retragerea sa de la domnie. In zilele noastre, aici pot fi gasite multe restaurante si magazine.

Arena Pula - amfitetarul roman, una dintre principalele atractii ale acestui frumos oras. In prezent, ea reprezinta o atractie turistica importanta a Croatiei si aici sunt gazduite pe timpul verii, tot felul de festivaluri si reprezentatii artistice.

Korcula - poreclit “Micul Dubrovnik”, acest oras antic se numara printre cele mai frumoase orase de pe coasta croata si este cunoscut pentru arhitectura sa unica. Cea mai mare si mai frumoasa cladire din Korcula este Catedrala St. Marco, construita in stil gotic-renascentist .

Rovinj - un pitoresc port pescaresc . Impanzit de case in culori pastelate, adunate laolalta pe stradutele intortocheate si inguste, este un loc minunat pentru plimbare.

Insula Hvar - reprezinta una dintre cele mai populare atractii din Croatia. Plantatii de maslini, livezi de pomi fructiferi si campuri intregi de levantica alcatuiesc in mare parte peisajul agricol al zonei.

Lacurile Plitvice - alcatuiesc una dintre cele mai frumoase destinatii naturale din Europa, acest sistem de 16 lacuri legate intre ele si complexul de paduri din zona au fost declarate parc national in anul 1949. Lacurile sunt faimoase pentru culorile lor unice, printre care turcoaz, verde, albastru si gri.

Dubrovnik - “Perla Adriaticii” este una dintre cele mai importante atractii turistice din Croatia si din regiunea Marii Mediteraneene.

Nu sunt produse în această categorie.