0 60 404 900 | 0 22 22 40 05

Wizz Air a deschis cea de-a 26 bază aeriană la Chișinău

Wizz Air a deschis cea de-a 26 bază aeriană la Chișinău

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, a inaugurat astăzi cea de- a 26-a baze aeriene la Chișinău, în Republica Moldova. Compania a alocat noul său model de avion Airbus A320 la baza din Chișinău, care se preconizează că va deservi șapte destinații, inclusiv cele două noi - Berlin și Barcelona.

Pe lângă ceremonia de lansare, Wizz Air a sărbătorit și cel de-al 500,000-lea pasager deservit la Chișinău iar pasagerul norocos, care a zburat dinspre Roma, a fost întâmpinat la sosire și i s-a înmânat un bilet Wizz Air tur-retur.


Stabilirea bazei Wizz Air la Chișinău reprezintă rezultatul unei investiții de 99 milioane dolari SUA făcute de aceasta în Moldova, creându-se astfel 36 locuri noi de muncă în cadrul companiei. Aeronava recent alocată va deservi noile curse operate spre Berlin și Barcelona, fiecare cu câte două frecvențe/săptămână. În același timp, Wizz Air mărește frecvența rutelor pentru Chișinău – Bologna, Chișinău - Veneția.

În anul 2016, Wizz Air a deservit aproape 225,000 de pasageri, care au beneficiat de sistemul facil de rezervare și de deservirea excelentă de la bordul aeronavelor, pe rutele către și din Moldova, înregistrându-se o creștere de 54% comparativ cu anul precedent. Acest fapt a contribuit nemijlocit la crearea a 169 locuri de muncă în sferele operațiunilor aeroportuare, transporturilor, cazării și turismului. Moldova devine cea de-a 14 țară în care Wizz Air își desfășoară activitatea de bază.

Compania Wizz Air a apărut pe piața operatorilor de zboruri low-cost din Moldova în septembrie 2013, fiind, de fapt, un pionier în acest domeniu. Pe parcursul ultimilor 4 ani, Wizz Air a deservit 500,000 pasageri pe rutele spre și din Chișinău.

Pasagerii care intenționează să călătorească spre cele 7 destinații operate de pe Aeroportul Chișinău pot rezerva bilete de avion pe wizzair.com. Prețul acestora începe de la EUR 29.99/segment.

timpul.md