0 60 404 900 | 0 22 22 40 05

Flydubai va relansa cursele spre Chișinău, iar Emirates Airline și Etihad Airways vor să intre pe piața aeriană din Moldova

Flydubai va relansa cursele spre Chișinău, iar Emirates Airline și Etihad Airways vor să intre pe piața aeriană din Moldova

Consultări privind stabilirea unei cooperări în domeniul serviciilor aeriene între Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite (EAU) au avut loc la Abu Dhabi. Lansarea conexiunii aeriene dintre cele două state a fost discutată de către directorul Autorității Aeronautice Civile, Radu Bezniuc, și directorul general adjunct al Autorității Aeronautice Civile din EAU, Omar Bin Ghaleb, informează MOLDPRES.

Oficialul Autorității Aeronautice Civile al EAU a confirmat determinarea companiei low-cost Flydubai de a relansa zborurile dintre Dubai și Chișinău, începînd cu martie 2018. Decizia vine după ce compania, care în 2015 s-a retras din motive economice regionale, și-a reevaluat activitatea și a identificat noi avantaje economice de a reveni pe piață.

Serviciul de presă al Autorității Aeronautice Civile din Republice Moldova precizează că Radu Bezniuc a salutat decizia Flydubai de a reveni pe piața aeriană din Republica Moldova și a estimat că acest pas va fi benefic pentru ambele state. Totodată, el a informat reprezentanții companiilor aeriene despre posibilitatea de a efectua curse cargo de pe Aeroporturile din Republica Moldova, în contextul obiectivului de a crea în țara noastră un hub regional de transport aerian. ”Piața aeriană din Republica Moldova este în continuă dezvoltare și a avansat mult odată cu implementarea Cerului Unic European. Prin venirea unor astfel de companii intercontinentale cu potențial Emirates Airline sau Ethiad Airways, acest obiectiv va deveni realitate foarte rapid”, a spus Radu Bezniuc.

Oferta și beneficiile ei a fost apreciată de către managerii companiilor aeriene din Emiratele Arabe, care au afirmat că aceasta va fi examinată detaliat de către bordurile companiilor pentru a valorifica la maxim oportunitățile oferite de Acordul privind serviciile aeriene între statele noastre.

Emirates Airline este una dintre primele 10 companii din lume, atît în ceea ce privește numărul pasagerilor, cît și în ceea ce privește confortul oferit. Flota Emirates este în continua creștere, compania avînd una dintre cele mai tinere flote din lume.

Ethiad Airways este compania națională a Emiratelor Arabe Unite, înființată în 2003, iar Flydubai - compania low-cost. Flydubai a intrat pe piaţa aeriană din Republica Moldova pe 20 noiembrie 2013, iar Chişinăul a devenit cea de-a 66-a destinaţie a companiei. Peste un an şi jumătate, pe 20 mai 2015, compania şi-a suspendat zborurile din motive comerciale regionale.

http://www.moldpres.md