0 60 404 900 | 0 22 22 40 05

5 lucruri pe care sa nu le faci într-un avion

5 lucruri pe care sa nu le faci într-un avion

Zborul cu avionul este una dintre cele mai grozave invenții la ziua de astăzi. La doar cîteva ore de zbor poți ajunge pe alte continente, destinații exotice și neobișnuite.  Un zbor prea lung poate crea un disconfort anume, însă pentru evitarea acestuia, pasagerii care călătoresc cu avionul trebuie să le cunoască.

1. Nu consuma Alcool!
În avion, aerul este foarte uscat, ceea ce face ca deshidratarea să fie mai gravă. Alcoolul face ca saturația de oxigen din organism să fie mai mică, ceea ce duce la apatie și amețeală. Este cunoscut faptul că în timpul zborului, oamenii se îmbată mult mai ușor și este mai bine să refuzi alcoolul în timpul și chiar înaintea unui zbor, sau maxim, să iei doar o gură.

2. Nu refuza lichidele!
Este un lucru foarte cunoscut că aerul din avion este extrem de uscat. Și pentru că corpul nostru se deshidratează foarte mult ȋn timpul zborului, este important să bei foarte multe lichide, ȋn special apă.

3. Nu sta pe scaun pe toata durata zborului!
Nu este recomandat să stăm pe scaun pe toată durata zborului. Presiunea scăzută din salon poate să-ţi ȋncetinească circulaţia şi poate cauza cheaguri de sânge. Nu va fi de folos dacă stai pe loc atît timp. Pentru a reduce riscul experţii recomandă să ne ridicăm de cîte ori este posibil şi să ne plimbăm puţin prin avion. Aceste cheaguri pot cauza probleme mari de sănatate pentru că pot ajunge la inimă, la creier sau la plămîni. Un alt sfat este să nu te culci imediat ce ai ajuns la destinaţie dacă nu este noapte, pentru că asta va face mai grea acomodarea cu noul fus orar. Specialiştii recomandă să ne setăm ceasul după ora destinaţiei imediat cum am ajuns, ca să ne setăm exact organismul ȋn conformitate cu momentele zilei.

4. Nu dormi în timpul decolării și aterizării!
În momentele decolării și aterizării presiunea aerului se schimbă considerabil, decît cea din interiorul urechilor. Pentru echilibrarea tensiunii este recomandat de a mesteca gumă sau bomboană, să inspirăm și să expirăm foarte atent în timp ce ții gura inchisă, și să căscăm.
Deci, este indicată evitarea somnului, pentru că acesta poate cauza infecții ale urechilor, sîngerări pe nas, sau în cel mai rău caz, pierderea auzului.

5. Nu mînca direct de pe tăvița atașată de scaunul din față
Chiar dacă tăvițele cu care sînt echipate scaunele din fața ta par un suport bun pentru mîncarea ta evită să pui alimentele direct pe ele, Chiar dacă sunt curățate constant, un studiu recent a arătat că cele mai multe bacterii se află chiar pe acele tăvi speciale. Stewardesele susțin că aceasta se întîmplă din cauza pasagerilor care le folosesc pentru schimbarea scutecelor bebelușilor.