0 60 404 900 | 0 22 22 40 05

Condițiile necesare de respectat pentru călătoriile spre Grecia

Condițiile necesare de respectat pentru călătoriile spre Grecia

    Persoanele ce urmează să călătorească spre Grecia sunt obligați cu cel puțin 24 ore înaintea efectuării acesteia, să completeze un formular electronic de localizare al pasagerilor (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia autoritățile să poată asigura evidența călătorilor.
    Ulterior completării, persoanele vor primi un cod unic de confirmare a înregistrării, care va necesita a fi păstrat și, în momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, prezentat autorităților de frontieră (electronic sau pe suport de hârtie). Formularul este disponibil în limba engleză la adresa 
https://travel.gov.gr/#/.
    Potrivit informației comunicate de autoritățile elene, în baza codului respectiv, cetățenii vor fi testați obligatoriu, iar după testare, până la aflarea rezultatului se vor autoizola la destinația pe care au declarat-o în formularul de localizare al pasagerilor. În funcție de rezultat, pozitiv - vor fi obligați să se afle 14 zile în autoizolare, negativ – fără carantină.
    Cetățenii Republicii Moldova care vor dori să călătorească în scop personal sau de afaceri în Republica Elenă și care nu dețin permis elen de ședere și contract de muncă elen, se vor adresa la oficiul consular al Ambasadei Greciei acreditată pentru Republica Moldova, cu solicitarea examinării dosarului.