0 79 819 819 / 0 22 819 819

Air MoldovaCompania aeriană Air Moldova a fost fondată în 1992. În 2004, compania a devenit membru IATA, iar în 2007, operatorul a înregistrat o creştere de 20% a numărului de pasageri. La 1 ianuarie 2008 Air Moldova a lansat o politică de zboruri ieftine, cu bilete de avion având preţuri de 39 de euro. În iunie 2008, guvernul moldovean a decis să privatizeze transportatorul Air Moldova. Compania vizează peste 25 de destinații, însă principalele oraşe în care compania aterizează sunt Larnaka, Cipru, Dubai, Viena, Praga, Paris, Atena, Milano, Roma, Verona, Tivat, Lisabona, Bucureşti, St Petersburg, Madrid, Istanbul, Londra


Bagaje

O piesă standard de bagaj are o greutate de cel mult 23 de kilograme, iar suma maximă admisă a dimensiunilor acesteia (înălţime + lăţime + lungime) este de 158 de centimetri (pentru copii cu vârsta până la 2 ani este 115cm).
Numărul de piese de bagaj diferă în funcție de clasă și de destianția zborului. Pentru copii cu vârsta până în 2 ani se admite un bagaj suplimentar de 10 kg și înregistrarea ca bagaj de cală a unui cărucior pliabil.
Fiecare pasager are dreptul la un singur bagaj de mână și un singur articol personal. Greutatea maximă a bagajului de mână este până la 8 kg, iar dimensiunile sale nu pot depăși în total 115 cm (50 x 40 x 25 cm). Aceste dimensiuni includ roțile, mânerul, buzunarele laterale etc.
Pentru comoditatea, siguranţa şi confortul pasagerilor în aeronavă, bagajul de mînă ce depășește normele indicate trebuie să fie predat ca bagaj de cală. În cazul în care bgajul cântăreşte mai mult de 32kg, se impune reîmpachetarea acesteia în două genţi sau expedierea drept cargo.


Clase tarifare

Pasagerii care zboară în clasa Economic, în funcție de perioada din zi a zborului şi durata acestuia, beneficiază de hrană, vinuri şi băuturi nealcoolice.
Pentru pasagerii care procură bilete în clasa Business sunt rezervate fotolii în sector separat, iar fotoliile centrale sunt lăsate libere, fapt ce oferă spaţiu suplimentar, pe care pasagerul îl poate utiliza la propria discreţie.


Check-in online

Web Check-in-ul se deschide cu 24 ore înainte de zbor si e disponibil până la 2 ore înainte de plecare. Din Domodedovo este de la 10 la 4 ore. Pasagerul trebuie să fie prezent la poarta de îmbarcare nu mai târziu de ora specificată pe cartea de îmbarcare. Înainte de a ajunge la aeroport, cartea de îmbarcare trebuie imprimată, iar la aeroport trebuie verificată poarta pentru îmbarcare, alocată zborului. Serviciul de check-in online nu este disponibil pentru toate zborurile cu conexiune, nu se aplică din Paris, Surgut și spre/din Londra, pentru grupe si minori neînsoţiţi sau pasageri cu cerinţe de servicii speciale (pasageri cu mobilitate redusa, etc).


Flotă

Compania dispune de 5 aeronave de tipul Airbus și Embraer : 2 - Airbus A320-200 (180 pasageri), 1- Embraer 120 (30 pasageri), 2 - Embraer 190 (114 pasageri). Vârsta medie a flotei este de 15 ani. Din 2014, compania aeriană închiriază și un avion Airbus A321-200 al Hermes Airlines.


Hub

Este aeroportul principal al Republicii Moldova, localizat la 13 km SE de capitala Chișinău. Aeroportul gazduiește compania Air Moldova, linia aeriană națională, precum și compania Moldavian Airlines. În anul 2014 în cadrul aeroportului s-au afectuat 17,555 de zboruri, acesta găzduind 1,782,517 pasageri. Primul zbor s-a efectuat în anul 1926 pe ruta București – Galați – Chișinău. Principalul terminal a fost construit în anul 1970 cu o capacitate de 1,200,000 de pasageri pe an. Aeroportul are 10 birouri de check-in și 5 porți de îmbarcare, spații de relaxare, cu Wi-Fi sau pentru îngrijirea copiilor, magazine, oferă posibilitatea de închiriere auto, precum și alte servicii.


Mese

Pe durata zborurilor se oferă mese, vinuri și băuturi răcoritoare în funcție de perioada zborului și durata sa pentru ambele clase tarifare.


Servicii opționale

Air Moldova a dezvoltat programul de loializare Air Moldova Club pentru recompensarea celor mai fideli pasageri cu ajutorul unor beneficii şi premii. Programul Air Moldova Club se bazează pe acumularea milelor din viitoarele zboruri efectuate cu rutele Air Moldova (Credit Mile). Acest program nu constituie prestare de servicii si este un drept care poate fi acordat fără anumite condiții. Obţinînd un nivel mai înalt în program, Prestige sau Exclusive, membrii vor primi şi alte beneficii suplimentare, cum ar fi: prioritate în lista de aşteptare, înregistrarea la ghişeul clasei Business (unde este posibil), cadouri speciale cu logo Air Moldova, mărirea normei de transport gratuit a bagajului.
Pasagerii pot solicita un loc suplimentar pentru un confort mai mare. Acest serviciu necesită confirmarea de la operatorul aerian. Pentru locul suplimentar se emite un bilet separat. Pasagerul achită 100% din tariful aplicat şi toate taxele transportatorului. Pasagerii cu locuri suplimentare nu pot fi aşezaţi lângă ieşirile de urgenţă. Înregistrarea on-line nu este permisă pasagerilor cu locuri suplimentare.