0 60 404 900 | 0 22 22 40 05

Ryanair, operator de zboruri low-cost, vine pe piața din Moldova

Ryanair, operator de zboruri low-cost, vine pe piața din Moldova

Ryanair, cel mai mare operator de zboruri low-cost din Europa, ar putea intra pe piața avia din Republica Moldova, a anunțat Kenny Jacobs, directorul de marketing al companiei Ryanair.

„Am vorbit chiar ieri despre asta. Eu cred că este o posibilitate absolută, așa cum noi creștem aici în România, să fie și asta (Moldova n.r.) o opțiune”, a declarat miercuri 18 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă Kenny Jacobs, în contextul în care acesta susține că piața estică reprezintă un interes deosebit pentru companie.

Aeroportul din Chişinău ar fi o opţiune

Jacobs a precizat că aeroportul din Chişinău ar fi o opţiune pentru efectuarea de curse aeriene de către companie şi această chestiune este deja pusă pe ordinea zilei.

În prezent compania operează în peste 33 de țări. În 2016, Ryanair a avut 117 milioane de pasageri, astfel că a devansat Lufthansa și a devenit cea mai mare companie aeriană din Europa.

Kenny Jacobs a mai spus că se așteaptă la o creștere vertiginoasă a turismului în Spania și Portugalia în acest an, destinații unde se vor duce turiștii care preferau până acum Turcia, în special cei din nordul Europei. De asemenea, turismul în Grecia își va reveni față de anii trecuți, când turiștii erau speriați de prezența masivă a refugiaților.

Ryanair este cel mai mare operator aerian low-cost din Europa şi practică tarife chiar şi de câţiva euro pe segment de zbor. Preţul biletelor de avion este influenţat de mai mulţi factori precum preţul combustibilului, costul cu forţa de muncă, distanţa cursei, dar şi de tarifele practicate de aeroporturi (staţionare, aterizare, securitate etc).