0 60 404 900 | 0 22 22 40 05

De ce piloții și co-piloții nu pot mînca aceleași bucate într-un zbor

De ce piloții și co-piloții nu pot mînca aceleași bucate într-un zbor

Siguranța pasagerilor aerieni se bazează pe un zbor calm și controlat. Așa că, atunci când piloții companiilor aeriene comerciale se prezintă la lucru, au reguli foarte.

De exemplu, piloții pot solicita să nu zboare cu colaboratori specifici cu care ar prefera să nu împărtășească un cockpit. Și există o altă regulă care împiedică piloții și copiloții să mănânce aceleași mese în timp ce lucrează.

Deși regula poate parea stranie, există în realitate un raționament foarte bun în spatele ei. Dacă, de exemplu, ceva nu merge bine cu o masă (Citiți: otrăvire alimentară). celălalt pilot nu va fi afectat și va putea prelua sarcinile.

Practica nu este mandatată de Administrația Federală a Aviației, cu toate acestea majoritatea companiilor aeriene dispun de reguli proprii. De asemenea, piloții sunt încurajați să evite alimentele cum ar fi peștele crud înainte și în timpul zborului, pentru a evita o situație asemănătoare.


Într-un interviu acordat CNN, căpitanul Han Hee-seong din China Eastern Airlines a declarat că pilotul primește de obicei masa de primă clasă în timp ce copilotul va primi o masă din clasa business. Deși unii piloți de pe Quora au raportat că lăsa în primul rând Primul Ofițer să-și aleagă prima masă.

Intoxicația alimentară la bord are loc destul de rar, deși sa întâmplat. În 1982, pudding-ul de calitate rea a intoxicat 10 membri ai echipajului - inclusiv pilot, co-pilot și inginer de zbor - pe cursa Boston - Lisabona. Zborul a reușit și chiar s-a întors înapoi în Boston fără incidente.