0 60 404 900 | 0 22 22 40 05

Top 5 obiective turistice în Veneția

Top 5 obiective turistice în Veneția
Plimbă-te pe străduțe de-a lungul canalelor! E partea cea mai poetică și mai frumoasă a Veneției. Pierde-te pe străduțe, bagă harta în buzunar și savureaza Veneția. Treci de o parte și de alta a Canale Grande, nu sta doar în zona centrală.

Canale Grande – toate palatele nobililor și negustorilor bogați au fost construite la „bulivar”, adică la Canale Grande. Dacă iei vaporetto  de la Piazzale Roma via gara Santa Lucia pînă la San Marco, vei admira niște clădiri absolut superbe.

Campanile – nu rata să te urci în Campanile, clopotnița catedralei San Marco, pentru o priveliște minunată asupra intregului oraș, a lagunei și a insulelor din jur.

Palazzo Dogale – palatul dogilor de Veneția este cel mai pompos palat al unui oraș care are palate cît pentru un întreg continent… Vizitează și camerele frumoase, cea mai faină fiind cea care dă cu geamurile spre lagună, dar și fosta pușcărie a orașului, legată de Palazzo Dogale printru-un pod denumit „Podul suspinelor”. Aici, era ultimul loc unde un condamnat putea să admire albastrul mării înainte de a se înfunda în bezna închisorii. Poeticul nume de „podul suspinelor” a fost dat de lordul Byron, un cunoscut călător al secolului 19. Casanova a fost unul dintre cei mai faimoși rezidenți ai pușcăriei venețiene, dar a fost unul dintre norocoșii care au supraviețuit și au putut vedea albastrul lagunei și după detenție.

Catedrala San Marco – construită în secolul IX, catedrala San Marco este o minunăție arhitectonică ce combină stilurile arhitecturale ale Vestului și Estului. Mozaicuri bizantine sau caii de pe fațada care au fost furați de la Constantinopol cu ocazia atacului care a desființat temporar imperiul ortodox în 1204 sunt cele mai mărețe contribuții ale arhitecturii Estului. Caii originali din Constantinopol nu mai sunt pe fațadă, ci undeva într-o colivie de sticlă, pentru a fi protejați (la rîndul lor, au fost sutiti de Napoleon, dar au revenit in Serenisima).