0 79 819 819 / 0 22 819 819

Ghid de călătorie cu copiii mici în avion!

Ghid de călătorie cu copiii mici în avion!

1. Este cunoscut faptul că bebelușii pînă la 2 ani, stau în brațele adultului care zboară împreună cu el.
I se acordă o centură mai mică care se fixează de cea a persoanei care ii ofera suport fizic. 
În majoritatea cazurilor această centură trebuie solicitată însoţitorilor de bord, în caz ca nu o regăsiți  pe scaunul unde se ştie deja că vor sta un adult şi un bebeluș.

2. Locurile din spate si de lângă peretele de compartimentare cele mai avantajoase
Ce ține de locurile din spate, un studiu efectuat în acest sens a arătat că pasagerii care ocupă aceste locuri au cu 40% mai multe şanse de a supravieţui unui accident, decât cei din primele rânduri. De asemenea, alegerea unui loc lângă culoar vă asigură o ieşire mai rapidă, în caz de evacuare de urgenţă.  Locurile de lângă peretele de compartimentare sunt perfecte pentru copii pentru că lasă loc suficient pentru copiii care vor să se deplaseze sau să stea pe podea, atunci când este permis.

3. Oferiți ocupația necesară copilului
Cu copiii care deja sînt în stare un pic să înțeleagă unele lucruri, trebuie de discutat și de explicat cele mai simple reguli de comportament, iar cărțile, caietele de desenat și creioanele să nu lipsească din geanta de mînă a adultului, pentru a oferi ocupația necesară copilului tău.

4. Luați în considerare varianta de a zbura pe timpul nopții.
Este mai ușor pentru bebeluș, pentru că cel mai probabil va dormi în cea mai mare parte a zborului.

5. Oferiți copilului atmosfera familială în timpul zborului.
Luați cît mai multe lucruri personale a bebelușului: păturica favorită cu care doarme, jucăria preferată si cît mai multe lucruri familiare, pentru a se simti cît mai confortabil, „ca acasă” și a nu resimți foarte mult schimbările prin care trece.

6. Evitarea durerilor de cap și urechi din cauza presiunilor.
În momentul decolării și aterizării, pentru evitarea disconfortului  oferiți bebelușului o suzetă.  
Bebelușii cei predispuși la acest disconfort sunt cei care suferă de congestii nazale cauzate de răceli sau alergii. În acest caz, este indicat să întrebi în prealabil medicul dacă este bine să îi dai bebelușului decongestionante înainte de a decola.

7. Nu uitați de șervețelele umede  dezinfectante.
Nu va fi prea multă libertate în avion pentru a fugi în permanență la baie, de aceea este important de a avea asupra ta astfel de șervețele practice, care va curăța delicat pielea bebelușului tău.