0 60 404 900 | 0 22 22 40 05

Cel mai mare aeroport din lume va fi deschis în 2019

Cel mai mare aeroport din lume va fi deschis în 2019

A fost proiectat de arhitectul  Zaha Hadid și vafi cel mai mare din lume.

Aeroportul New Beijing , care se va deschide în cartierul sudic Daxing în 2019, vaservi ca modalitate de a răspunde nevoilor în creștere ale transportului aeriande la Beijing și de a spori prezența țării în aviația civilă.

Arhitectul  Zaha Hadid a proiectat clădirea Beijing New Airport Terminal, care va fi umplută cu grădini civile și va cuprinde zone separate de pasageri pentru zboruri internaționale și interne, pentru a crea o clădire mai compactă și a reduce timpul de călătorie.


Simetria generală a designului terminalelor de aeroport, împreună cu formele sale interconectate, creează o compoziție fluidă care evocă dovezile de armonie și echilibru în peisajele chinezești, în timp ce culorile și materialele sunt o expresie a limbajului vizual în cultura tradițională chineză".


Caracteristicile de design inovator ale noului terminal de 700.000 de metri pătrați vor include un centru central cu șase vârfuri curbate, cu pasaje care se conectează la un punct pentru a facilita navigarea pe terminal.

Faza inițială de deschidere a aeroportului va avea patru piste, în timp ce două etape ulterioare vor conduce la alte zone care pot împinge capacitatea aeroportului la 100 de milioane de pasageri pe an.

Construcția are loc și pe o stație de cale ferată de mare viteză pe care pasagerii vor putea să o utilizeze pentru a ajunge la aeroport. Noul aeroport va contribui la ușurarea timpului de călătorie, iar Aeroportul Internațional din Beijing este recunoscut ca fiind al doilea cel mai ocupat din lume.