0 60 404 900 | 0 22 22 40 05

9 trucuri simple care te-ar ajuta să mergi mai ieftin cu avionul

9 trucuri simple care te-ar ajuta să mergi mai ieftin cu avionul

1. Fii flexibil atunci când alegi data
În momentul în care faci căutarea asupra biletelor de avion, uită-te şi la biletele cu 3-4 zile înainte şi după. Preţul biletului depinde foarte mult de rută şi de perioadă şi poţi găsi un bilet mai ieftin cu doar câteva zile înainte sau după.

2. Cumpără-ţi biletul în afara sezonului
Ca în orice business, preţul biletului ţine foarte mult şi de sezonalitate. Dacă îţi doreşti să mergi în Grecia sau Spania în plin sezon, atunci trebuie să te pregăteşti să dai mai mulţi bani pe avion.
Dacă nu eşti dependent de o dată fixă, atunci poţi să te gândeşti să vizitezi o ţară în afara sezonului. Biletul avionului este mai ieftin, iar oraşul este mai puţin vizitat, ceea ce îţi poate face şederea mai relaxantă.
Tot din această categorie, încearcă să-ţi cumperi biletul în afara sărbătorilor principale din an. Cu siguranţă atunci cei mai mulţi oameni vor încerca să ajungă la cei drag, iar dacă şi tu te enumeri printre ei, încearcă să ajungi acasă cu 6-7 zile înainte de sărbătoare.

3. Nu-ţi cumpăra biletul prea devreme sau prea târziu
Conform unui studiu realizat din punct de vedere al transportului cu avionul, termenul ideal de a-ţi cumpăra biletul de avion este de 6 săptămâni.
Aşadar, dacă ai de gând să vizitezi o ţară în viitorul apropiat, cumpără-ţi biletul de avion cu 6 săptămâni înainte de decolare.
Conform unui alt studiu realizat de farecompare.com, joi între orele 15:00 şi 17:00 este cel mai bun moment din săptămână pentru a-ţi achiziţiona biletul de avion.

4. Evită zborurile în weekend
În weekend costul zborului este şi mai scump şi mai aglomerat. Ziua cea mai potrivită din punct de vedere cost/aglomeraţie este miercuri. Dacă ai posiblitatea, încearcă să pleci cât mai mult posibil în această zi din săptămână.

5. Evită să alegi zborurile de dimineaţă
Cele mai aglomerate şi mai căutate zboruri sunt cele programate dimineaţa. Atunci mulţi călători cu scop de afaceri îşi programează zborul pentru a putea ajunge la o eventuală întâlnire stabilită la prânz.
Tu dacă nu te grăbeşti, alege să mergi cu rutele de seară. Sunt mai puţin costisitoare şi sunt mai libere.

6. Uită-te după companiile low-cost
Înainte de a-ţi căuta biletul de zbor, asigură-te că ai idee care sunt cele mai “low-cost” companii de zbor.
În România cele mai ieftine bilete găseşti la WizzAir, MyAir, Sky Europe, Blue Air, Vueling, Aer Lingus şi Wind Jet. Diferenţa se realizează în funcţie de locaţiile unde doreşti să zbori. Fiecare dintre ele au diferite rute unde sunt lideri la preţuri mici. Necesită doar un research pentru a putea obţine preţul cel mai mic.
Multe companii de mai sus au şi rute comune. Pentru astfel de rute îţi recomand să faci o analiză pentru fiecare companie de zbor. Vei fi surprins când vei observa diferenţe destul de mari între zboruri de acelaşi tip.
Unde pot să cumpăr bilete de avion?

7. Dicount pentru grup
Multe dintre aceste companii oferă discounturi dacă mergi cu un grup mai mare şi cumperi mai multe bilete în acelaşi timp. Dacă te afli în această situaţie, asigură-te că beneficiezi de această reducere.

8. Uită-te MEREU la toate costurile de zbor
Din păcate, unul dintre cele mai folosite trucuri pe care le folosesc companiile de zbor este faptul că nu arată cumpărătorului preţul final al biletului. După cum ştii, pe lângă un bilet ai de plătit diferite taxe de aeroport sau pentru bagaje care nu sunt deloc mici.
Multe dintre companiile de zbor au un preţ mic fiind că nu au inclus şi aceste taxe.
Să ai grijă la acest aspect înainte să achiziţionezi un bilet de avion.

9. Atenţie la costurile transportului până sau din aeroport
În unele cazurile costul unui zbor dintr-o ţară în alta poate semăna foarte mult la mai multe companii de zbor, însă contează mult şi localitatea de aterizare.
Dacă tu vrei să mergi în Paris, dar aeroportul este la vreo 70 de km de oraş, gândeşte-te că va trebui să mai dai vreo 20-30 de euro şi pe transportul până în oraş. Cost care se adaugă la suma totală a transportului.
Sunt multe companii care te atrag cu un cost mic de zbor datorită faptului că aeroportul unde aterizează este la distanţă mai mare de un oraş important.