0 60 404 900 | 0 22 22 40 05

Măsurile de siguranță întreprinse de companiile aeriene privind prevenirea răspândirii epidemiei virusului COVID-19

Măsurile de siguranță întreprinse de companiile aeriene privind prevenirea răspândirii epidemiei virusului COVID-19

Următoarele proceduri vor fi aplicate tuturor zborurilor și se solicită tuturor pasagerilor sprijinul prin respectarea acestora:


Măști de protecție pentru față

La bordul aeronavelor este obligatoriu atât pentru pasageri, cât și pentru echipaj să poarte măști de față, pentru a asigura o protecție maximă. Asigurați-vă că aveți propria mască de față și că o purtați în mod corespunzător pe tot parcursul călătoriei! Dacă aveți orice alt echipament de protecție, cum ar fi mănuși, acest lucru este, de asemenea, recomandat și apreciat. Dacă veți avea un zbor de peste 4 ore, vă recomandăm să aveți la dvs mai multe măști de față.


Măsuri de distanțare socială și de igienă

De asemenea, pe lângă șervețelele dezinfectante care vor fi oferite în timpul îmbarcării, aeronavele sunt dezinfectate complet în fiecare zi. Respectați regulile de distanțare socială în avion, în afara acestuia și la aeroport. 

Fiți prudenți și respectuoși față de ceilalți pasageri și continuați să respectați măsurile de igienă personală. Este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați că sunteți sănătoși și apți de zbor!


Verificați reglementările locale

Înainte de a călători, vă recomandăm să verificați întotdeauna reglementările de călătorie pe site-urile oficiale și pe cele ale aeroporturilor, precum și la ambasadele locale. Se poate întâmpla să nu vi se permită îmbarcarea sau intrarea în țara de destinație (dacă nu sunteți cetățean/rezident al țării de sosire) sau s-ar putea să se aplice măsuri de carantină. Reglementările se schimbă rapid și variază în funcție de țară.
De asemenea, acordați o atenție deosebită anunțurilor din aeroport și la bord.


La aeroport

Se colaborează îndeaproape cu aeroporturile și autoritățile locale în ceea ce privește punerea în aplicare a procedurilor sanitare și de siguranță. Unde a fost posibil, vi s-au pus la dispoziție mai multe puncte de tip autoservire și mai puține proceduri care implică atingerea fizică, pentru a avea un contact mai redus cu agenții și cu alți pasageri. Vă recomandăm să efectuați check-inul online (dacă este posibil), pentru a avea o grijă în minus la aeroport.


La bord

Se curăță și se dezinfectează minuțios aeronavele în fiecare zi și, momentan, niciuna din revistele companiilor aeriene nu este disponibilă la bord.
Aerul din interiorul aeronavelor este la fel de curat ca în sălile de operație ale spitalelor, deoarece este schimbat de multe ori prin filtre de aer (filtre HEPA) care elimină 99,97% din virușii și bacteriile aeropurtate.
Însoțitorii de bord vor purta echipament de protecție și vor avea acces la echipamentul necesar. De asemenea, ei au beneficiat de cursuri suplimentare de pregătire legate de COVID-19. Urmați cu strictețe instrucțiunile lor.


Și nu în ultimul rând

Pasagerilor infectați sau care prezintă simptome care indică o probabilitate mare de a fi infectați cu COVID-19 le este strict interzis să zboare.
Măsurile de protejare a sănătății, menționate mai sus, vor contribui la garantarea siguranței pasagerilor și a echipajului. În cazul în care nu respectați aceste cerințe, nu vi se va permite să zburați.