0 60 404 900 | 0 22 22 40 05

Conditii de calatorie in Dubai in contextul COVID 19

Conditii de calatorie in Dubai in contextul COVID 19

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:
- În Emiratul Dubai, din data de 7 iulie 2020, s-au deschis zborurile dus-întors, inclusiv pentru turişti.
- Zborurile se vor efectua doar dacă se înregistrează un număr minim de pasageri, în caz contrar, companiile aeriene anulând sau reprogramând zborurile cu o informare prealabilă.
Intrarea cetățenilor străini, în scop turistic, este permisă doar în Emiratul Dubai
Începând cu data de 1 august 2020, este obligatorie efectuarea unui test molecular pentru infecția cu COVID-19 (tip PCR), cu cel mult 96 de ore înainte de sosirea în Emiratele Arabe Unite, inclusiv de către persoanele care tranzitează acest stat. Rezultatul testului trebuie să fie prezentat în format tipărit, în limba engleză.
- Pasagerii care îndeplinesc condițiile pentru revenirea în Emiratele Arabe Unite trebuie să efectueze un examen medical şi să prezinte un certificat eliberat de unul dintre centrele medicale aprobate de autoritățile emirateze competente, pentru a se asigura că nu sunt infectați cu COVID-19.
- Autoritățile medicale de stat pot solicita reexaminarea călătorilor, dacă consideră necesar.

 
MĂSURI PE PLAN INTERN:
Turiștii trebuie să efectueze un test molecular tip PCR cu o valabilitate maximă de patru zile (96 de ore) înaintea sosirii în Dubai. Acestora li se va cere să prezinte la sosirea pe aeroporturile din Dubai rezultatul testului tip PCR, care să dovedească că nu au fost infectați.
Începând cu data de 1 august 2020, este obligatoriu testul molecular tip PCR efectuat înainte de călătorie cu maxim 96 ore atât pentru intrarea în Emiratele Arabe Unite, cât şi la plecarea din acest stat. Aşadar, turiştii trebuie să efectueze în total 2 teste de tip PCR pentru călătoria în Dubai.
- Personalul companiilor aeriene poate refuza îmbarcarea pasagerilor, dacă aceștia prezintă simptome ale infecției cu COVID-19.
- Turiștii care se deplasează pe cale aeriană spre Dubai trebuie să se asigure că îndeplinesc toate cerințele pentru intrarea în Emiratele Arabe Unite, să dețină asigurare medicală internațională care să acopere şi costurile tratării COVID-19 și să completeze o declarație de sănătate, la sosirea aeroportul din Emiratele Arabe Unite.
- Este obligatorie descărcarea, pe un smartphone, a aplicației de monitorizare a traseului (COVID-19 DXB) și completarea datelor personale, deoarece facilitează coordonarea și comunicarea ușoară cu autoritățile din domeniul sănătății, în cazul în care apar simptome COVID-19.
- Toate persoanele care sosesc vor fi supuse unei testări a temperaturii corporale. Dacă un călător este suspectat că are simptome COVID-19, chiar dacă deține un test PCR cu rezultat negativ, autoritățile din aeroport pot lua decizia supunerii persoanei în cauză la un nou test. În această situaţie, până la sosirea rezultatului testului în cca. 48 ore, persoana testată este plasată în izolare. În cazul unui test cu rezultat pozitiv, turiştii trebuie să completeze datele personale în aplicația COVID-19 DXB și să se izoleze într-o locație indicată de autorităţi, timp de 14 zile, pe cheltuiala proprie.
 
Circulaţia între emiratele Abu Dhabi, Al Ain, Al Ruwais şi Al Dahfra este permisă. Este obligatoriu testul PCR COVID-19, valabil 48 de ore, care se prezintă la ieşire şi la intrare sau testul cu laser DPI care se efectuează la punctul de trecere în emirat. Pentru deplasările interne în EAU, în emiratul în Abu Dhabi este obligatorie efectuarea testului PCR după 6 zile de la intrare .
Persoanele nerezidente, turişti, vizitatori, etc care sosesc în Dubai şi vor să intre în emiratul Abu Dhabi se expun riscului de a nu fi permisă intrarea întrucât acest emirat este deschis doar pentru rezidenţi. În situaţii deosebite, dacă este permisă intrarea se efectuează carantina de 14 zile.
Toate persoanele care intră în emiratul Abu Dhabi pe cale aeriană, maritimă, rutieră vor primi de la autorităţi la punctul de intrare şi vor purta obligatoriu brăţara de monitorizare a traseului – tracking bracelet.