0 79 819 819 / 0 22 819 819

Lufthansa


Lufthansa este linia aeriană națională a Germaniei, cel maimare transportator aerian din Europa si pe locul IV în lume, din punctul devedere al pasagerilor deserviți.
Lufthansa este unul dintre fondatorii celei mai mari uniuni aviatice – StarAlliance. Grupul Lufthansa include LH Regional, LH Cargo, Germanwings, AustrianAirlines, Swiss și alte companii deținute parțial de gigantul german, cu a douacea mai mare flotă din lume.
Numele companiei datează din 1926, când s-a lansat în Berlin Deutsche LuftHansa  - o companie aeriană germană, ce servea drept linia aeriană a țăriiîn ultimii ani ai Republicii de la Weimar și de-a lungul celui de-al TreileaReich. Astăzi, birouri Lufthansa sunt situate în Cologne, dar hub-ul principalse află la Aeroportul Internațional din Frankf
urt. Din anul 2001, Aeroportul din Munchen servește tot drept hub pentruLufthansa, împreună cu alte aeroporturi precum Dusseldorf, Hamburg, Stuttgartși Berlin Tegel. 
Compania Lufthansa operează zboruri spre 19 destinații din Germania și 202destinații internaționale, iar  grupul Lufthansa servește 400 dedestinații pe 5 continente.


Bagaje

Bagajul de mână trebuie să cântărească maxim 8 kg și să aibă dimensiunile 55 х40 х 23 cm. Clasele Economy și Premium Economy permit 1 piesă/pasager adusă încabină, în timp ce clasa Business permite 2 piese.
Bagajul de cală trebuie să fie de maxim 23 kg la clasele Economy și PremiumEconomy, iar la Business și clasa Întâi – 32 kg. Clasa Economy permite 1piesă/pasager, clasele Premium și Business permit 2 piese, iar clasa Întâi 3piese.


Clasetarifare

Pasagerii care aleg Lufthansa pot rezerva bilete de avion la clasele Întâi,Business, Economy și noua Premium Economy – pe zboruri lungi.
În clasa Economy pe rute scurte și medii, pasagerii se pot bucura de maimult spațiu. Construcția îngustă a scaunelor oferă mai mult spațiu pentrupicioare și întinderea lor. Pe rutele lungi, scaunele au o lățime de 40 cm șisunt prevăzute cu tetiere pentru un confort sporit.
Avantajele de pe clasa Premium Economy pe rutele lungi sunt mai permisive înceea ce privește politica de bagaj, oferind mai mult spațiu și sistem dedivertisment, dar și mese și alte servicii.
Pe unele aeroporturi, clasa Întâi și Business permit utilizarea de zone loungespeciale ce oferă servicii variate și de tip business. Clasa întâi oferită deLufthansa a primit cel mai bun rating în clasamentul celebru Skytrax, careevaluează calitatea liniilor aeriene.


Check-inonline

Acest serviciu poate fi efectuat cu până la 23 ore înainte de zbor, cuposibilitate de selectare a locurilor și imprimare a cărților deîmbarcare. 

Check-in-ul online este disponibil pentru:
Lufthansa pentru toate zborurile
Linia Austrian între Germania și Austria
Linia SWISS, cu plecări din Frankfurt, Munchen, Belgrad, Tokyo, Viena șiCatania
Linia LOT (excepție Hamburg și Stuttgart), între Germania și Polonia
Linia TAP, doar pentru plecări din Dusseldorf și Londra Heathrow
Liniile Adria și Croatia Airlines, pentru plecări din Germania
Linia SAS, pentru plecări din Germania (excepție Dusseldorf, Hamburg, BerlinTegel), Dubai și Zagreb.


Flotă

Împreună cu liniile partenere, grupul Lufthansa deține a doua, cea mai mareflotă aeriană din lume. Aceasta deține 300 aeronave de aprope toatedimensiunile posibile:
• Airbus (A380-800; A340-600; A340-300; A330-300) și Boeing (747-8; 747-400;BBJ 737-800 IGW) pe rute lungi
• Airbus (A321-100/200; A320-200; A319-100) și Boeing (737-500; 737-300) perute medii
• Embraer ERJ-195, ERJ-190 și Bombardier CRJ900; CRJ700 pe zboruri scurte


Hub

Aeroportul Internațional din Frankfurt este cel mai aglomerat din Germania șial 3-lea din Europa, după Heathrow și Charles de Gaulle și al 9-lea  dinlume. Aeroportul este situat la 12 km sud-vest de centrul orașuluiFrankfurt. De asemenea, servește drept hub principal și pentru Lufhansa.
Aeroportul a fost fondat în 1936 și deține 2 terminaluri, servind 58 milioanede pasageri pe an. 
Terminalul 1 este divizat în 4 zone A, B, C și Z și deservește Lufthansa șiStar Alliance. Există, de asemenea un terminal separat pentru pasagerii dinClasa I Lufthansa.


Mese

La Clasa Economică, pentru toate rutele se poate alege dintr-o băutură caldăsau rece, plus o gustare sau masă caldă, în funcție de rută. Mâncarea dela clasa Economică este servită în seturi de porțelan, iar pasagerii suntîntâmpinați la bord cu o băutură și o sticlă de apă extra. 
La clasa Business, pasagerii se pot bucura de o nouă versiune de meniuri, înfuncție de durata zborului și destinația aleasă. La Clasa Întâi meniurile suntpregătite de către chefi celebri, spre deliciul pasagerilor îmbarcați pe curselungi.


Serviciiopționale

Divertisment
Pe zborurile lungi pasagerii din toate clasele se pot bucura de programe sportlive, datorită canalelor Sports 24.
Fotbal din Bundesliga și PremierLeague, Formula 1, Moto GP, golf și turnee de tenis pot fi vizionate la bord.
Internet
Peste 90% din toate aeronavele Lufthansa sunt dotate cu serviciul FlyNet – celmai performant sistem de broadband la bord.