0 79 819 819 / 0 22 819 819

Turkish Airlines


Turkish Airlines este compania aeriană națională a Turciei având ca aeroport principal Aeroportul Istanbul Ataturk. Compania a fost înființată în 1933 și din 2008 este membră a celei mai mari alianțe aviatice – Star Alliance. Compania aeriană a câștigat premiul Skytrax de "Cea mai bună companie aeriană europeană" de două ori – în 2011 și 2012.
Turkish Airlines are cea mai mare rețea de rute de zbor, plecând dintr-un singur aeroport – Ataturk. Aeroporturile secundare ale companiei sunt Sabiha Gokcen în Istanbul și Antalya. Compania are zboruri către 260 de destinații pe toate continentele.


Clase tarifare

Pasagerii Turkish Airlines pot să rezerve bilete la Clasa Economică, Confort și Business. 
Clasa economică are spațiu de 78 cm între scaune. Spătarele se pot lăsa pe spate până la 15 cm. Fiecare scaun are încărcătoare pentru laptopuri și alte dispozitive electronice, porturi USB și internet.  
Clasa Confort are scaune cu o lățime de 49 de cm, iar între acestea este o distanță de 116 cm. Distanța maximă până la care se poate apleca scaunul este de 22 de cm. Fiecare scaun dispune de loc pentru sprijinirea picioarelor. Monitoarele personale de 10.6” includ și conexiunile la consola centrală pentru transfer media de pe dispozitive precum Ipod-ul sau IPad-ul.
Clasa Business oferă locuri ce se extind până la 188 cm când sunt complet lăsate, fiind utile pentru dormit. Acestea dețin și o funcție de masaj, lumină pentru citit, loc pentru sprijinirea brațelor ce are și rol de creare a unui spațiu personal pe lângă alte funcții ce au rolul de a face zborul cât mai confortabil. 
Limita bagajului de mână: până la 8 kg, 55 x 40 x 23 – 1 piesă pentru Clasa Economică și pentru Clasa Confort, 2 piese pentru Clasa Business 
Limita bagajului înregistrat: 1 piesă până la 20 kg la Clasa Economică și Clasa Confort, 1 piesă de până la 30 kg pentru Clasa Business. Limitele de bagaj pentru zborurile locale și transatlantice sunt diferite și trebuie verificate separat în funcție de destinație.


Check-in online

Pasagerii pot să efectueze check-in-ul online și să își selecteze locul cu cel mult 24 de ore și cel puțin 90 de minute înainte de decolare.  Check-in-ul online nu este disponibil pentru zborurile Code share care nu sunt operate de Turkish Airlines. Pasagerii care au primul segment operat de Turkish Airlines și au un zbor de conexiune cu o companie ce are un acord cu aceasta, poate realiza check-in-ul la destinație. 
Procesul de check-in poate fi realizat la punctul de verificare a bagajelor de cală sau la birourile de ”check-in” online. Birourile se închid cu 60 de minute înainte de decolare în cazul zborurilor internaționale și cu 45 de minute înainte în cazul celor naționale.


Flotă

Flota Turkish Airlines constă în 262 de aeronave:
Airbus A319-100 – 14 aeronave
A320-200 – 33 aeronave
A321-200 – 43 aeronave
A330-200 – 16 aeronave
A330-300 – 18 aeronave
A340-300 – 5 aeronave
A310 CARGO – 3 aeronave
A330-200F CARGO – 6 aeronave
Boeing 737-700 – 10 aeronave
Boeing 737-800 – 88 aeronave
Boeing 737-900ER – 10 aeronave
Boeing 777-300ER – 16 aeronave


Hub

Principalul aeroport din Istanbul - Ataturk - se află în regiunea europeană a orașului, la 24 km vest de centru. În 2013, era al 17-lea aeroport din lume ca grad de aglomerare și al 5-lea în Europa cu peste 51 de milioane de pasageri. 
Există 4 terminale la aeroport – unul pentru zboruri tip cargo și unul pentru avioane private și de tip charter. Terminalul 1 deservește zboruri naționale, iar T2 – zboruri internaționale. Aeroportul funcționează de asemenea ca nod principal pentru Onur Air și Atlasjet. 


Mese

Mesele servite la bordul Clasei Economice includ băuturi calde/reci, mic dejun sau mese principale, în funcție de ora de decolare și de durata zborului. Aceasta este selectată cu grijă din bucătăria turcească și cea globală. În cazul zborurilor de lungă durată pasagerii se pot bucura de sandwich-uri și prăjituri. Satisfacerea preferințelor culinare speciale este disponibilă și pentru toate zborurile internaționale.
Un meniu special a fost creat pentru pasagerii clasei Confort. Acesta include ingrediente proaspete precum salata și legume verzi, mese calde, servite în farfurii de porțelan, deserturi, dar și fructe și selecții de brânză. Înaintea aterizării, pasagerilor li se oferă o a doua masă caldă sau rece. Aceștia sunt, de asemenea, întâmpinați la bordul avionului cu o băutură.  
Mesele servite la Clasa Business pot să varieze în funcție de tipul zborului. Pe cursele lungi pasagerii pot să se bucure de cel puțin 2 mese și să beneficieze și de servirea unor gustări pe unele rute. La Clasa Business mesele sunt servite în vase de porțelan. Selecția bogată de aperitive și supe este doar începutul unei apetisante călatorii cu Turkish Airlines care se va încheia cu o cafea turcească și dulciuri locale.


Servicii opționale

Pasagerii unor zboruri se pot bucura de un sistem video la cerere care include selecții de muzică, audio, cărți, știri, jocuri și divertisment pentru copii.
Pasagerii au și posibilitatea de a comunica pe parcursul zborului, trimițând SMS-uri și e-mail-uri la prețul de 1,6 dolari.